Srovnání úvěru, finančního a operativního leasingu - Jeklová, Karolína; Ducheček, František, 1935-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Práce se zabývá srovnáním úvěru, finančního a operativního leasingu z pohledu nájemce (pořizovatele majetku). Kvalitativní srovnání výše zmíněných alternativ je provedeno především z hlediska administrativní náročnosti, finanční stránky a daňových dopadů. Kvantitativní srovnání je pak provedeno pomocí dvou nejznámějších metod srovnání úvěru a leasingu (metoda čisté výhody leasingu a metoda pomocí diskontace peněžních výdajů). Cílem je stanovit, která ze zmíněných alternativ financování je pro pořizovatele majetku nejvýhodnější
Vedoucí práce: František Ducheček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses