Finanční rámec EU a ČR - Kuchařová, Jana (2008)
Analýza finanční perspektivy Evropské unie. V první části je popis, analýza a posouzení finanční perspektivy z hlediska významu pro jednotlivé politiky EU, je zde popsána skladba výdajové a příjmové stránky, finanční nástroje a jejich změna v čase. V další části je na finanční perspektivu pohlíženo z hlediskaa historického vývoje, detailněji je zanalyzována současná finanční perspektiva 2007-2013. Třetí část je věnována implementaci současné finanční perspektivy do praxe. Cílem je zanalyzovat objem a strukturu finančních prostředků poskytnutých Evropskou unií České republice