Regionálna diferenciácia v súčasnej Číne - Bodnár, Miroslav (2008)
Práca sa zaoberá rozdielmi v životnej úrovni obyvateľov jednotlivých regiónov Číny. Jej cieľom je popísať súčasný stav, definovať príčiny vzniku disparít a zhodnotiť rozvojovú stratégiu v súčasnosti. Zistenia a tvrdenia sú dokumentované viacerými analazými a autorovou verziou Indexu ľudského rozvoja