Postavení nadnárodních společností ve světové ekonomice - Chocholová, Petra (2008)
Tato práce pojednává o obecném fungování nadnárodních společností, jejich vzniku, vývoji, struktuře, jejich současném postavení i pozitivech a negativech jejich působení. Dále shrnuje současné formy regulace a kontroly nadnárodních společností a účinnost některých těchto forem popisuje na konkrétních příkladech