Postavení nadnárodních společností ve světové ekonomice - Chocholová, Petra; Steinmetzová, Dana; Horký-Hlucháň, Ondřej, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Tato práce pojednává o obecném fungování nadnárodních společností, jejich vzniku, vývoji, struktuře, jejich současném postavení i pozitivech a negativech jejich působení. Dále shrnuje současné formy regulace a kontroly nadnárodních společností a účinnost některých těchto forem popisuje na konkrétních příkladech
Vedoucí práce: Dana Steinmetzová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; nadnárodní společnosti; světová ekonomika; bakalářské práce; international business enterprises; world economics; bachelor's theses