Styly řízení zahraničních manažerů v České republice - Binderová, Vladimíra (2008)
Prace se zabývá rozdíly v řízení německých a českých vedoucích pracovníků. Hlavním cílem je zaměřit se na působení německých expatriotů v českých firmách, jejich problémy při vedení zaměstnanců, komunikace s nimi a prosazování firemní kultury mateřské společnosti ve společnosti dceřiné. Teroretická část uvádí do problematiky expatriotů, jejich působení, odměňování, trénink a repatriace