Jak si založit podnik - Gondová, Lucia (2008)
Práce je zaměřena především na výběr formy podnikání, kdy u každé jsou zvažovány její výhody a nevýhody. Zároveň se zabývá srovnáním podmínek podnikání u nás a na Slovensku. Cílem bakalářské práce je vybrat nejadekvátnější formu, místo a obor podnikání pro konkrétní situaci, která je v práci zmíněna. Jako místo podnikání je volena právě Česká nebo Slovenská republika. Veškerá rozhodnutí jsou náležitě zdůvodněna