Postavení dolaru, eura a jenu ve světové ekonomice - Renč, Jan; Žamberský, Pavel; Krč, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Tato práce se v první části zabývá postavením specifiky jednotlivých měn: příčinami dominantního postavení dolaru, vlivu diverzifikace devizových rezerv, specifiky japonské monetární politiky. Pokračuji hodnocením parity a teoretických modelů determinace měnových kurzů (Mundellův-Flemingův a monetaristický model s proměnnou cenou), zejména role, jež v těchto modelech hrají úrokové sazby. V závěru je zmíněn vliv zpravodajství a technické analýzy na vývoje kurzů v krátkém období
Vedoucí práce: Pavel Žamberský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses