Význam poľnohospodárstva pre súčasnú francúzsku ekonomiku - Roháč, Michal (2008)
Bakalárska práca sa zaoberá vývojom francúzskeho poľnohospodárstva v posledných 50. rokoch a jeho významom pre národnú ekonomiku Francúzska. Ďalej približuje postoj Francúzska k formovaniu spoločnej poľnohospodárskej politiky v celom priebehu fungovania Európskej únie. Zaoberá sa aj situáciou na spoločnom trhu EU s vínom a hodnotí navrhnuté reformy v tomto sektore