Tepelné čerpadlo jako alternativní zdroj energie - Pysková, Renata (2008)
Práce popisuje problematiku týkající se tepelného čerpadla jako alternativního a úspornějšího zařízení sloužícího k vytápění rodinných domů. Ukazuje techlologii a popisuje druhy tepelného čerpadla, využitelnost a šetrnost k životnímu prostředí. Součástí práce je i vývoj tohoto zdroje vytápění u nás a v Evropě. Práce poukazuje i na negativní stránky čerpadel a jejich nedostatky. Představeni jsou i konkrétní uživatelé čerpadel, jejich zkušenosti a spotřební hodnoty. Práce by měla napomoci v otázkách rozhodování potenciálních uživatelů při výběru zdroje vytápění