Jak si založit podnik - Vít, Jan (2008)
Bakalářská práce "Jak si založit podnik" obsahuje ve své první části především popis pojmů podnikání, podnikatele, podniku a jeho okolí. Dále uvádí možné formy podnikání, jejich rozdíly a shrnuje relevantní legislativu. Ve druhé, praktické části, je kladen důraz na faktické založení podniku, tedy na konkrétní jednání s úřady, potřebné náležitosti a nezbytné dokumenty. Nakonec práce shrnuje i nejdůležitější momenty a situace, se kterými se podnik během jednoho roku svého fungování setkává