Vývoj regulace a dohledu nad českým finančním trhem - Petrušová, Martina; Půlpánová, Stanislava, 1954-; Radová, Jarmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Koncepce regulace a dohledu ovlivňuje nejen profil účastníků finančního trhu, ale zejména charakter jejich jednání. Variant, jak ji institucionálně uchopit, potom existuje celá řada. Ať už je dané uspořádání jakékoli, musí reflektovat jednak výchozí parametry finančního systému, jednak aktuální tržní dění. V podmínkách České republiky usiluje o zdraví, stabilitu, účinnost, transparentnost a bezpečnost finančního prostředí Česká národní banka, v jejímž rámci byl výkon veškerých regulatorně-dohledových aktivit soustředěn k 1. dubnu 2006
Vedoucí práce: Stanislava Půlpánová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses