Péče o zaměstnance - Kojdecká, Klára (2008)
Cílem této bakalářské práce je definovat a rozebrat způsoby, jakými je pečováno o zaměstnance na území České republiky a v praktické části práce posoudit jak je tato péče vnímána pohledem zaměstnanců. Teoretická část vysvětluje jak pečovat o zaměstnance od jejich nástupu do zaměstnání, je rozebrán proces adaptace zaměstnanců, pozornost je věnována také způsobům stmelování kolektivu a jejich efektivitě, vzdělávání zaměstnanců a v neposlední řadě zaměstnaneckým výhodám. Praktická část práce podrobně rozebírá, pomocí výzkumu ve formě dotazníkového šetření, s jakou péčí se setkávají čeští zaměstnanci jak se ke všem těmto prostředkům péče stavějí. Všechny otázky jsou vyhodnoceny z pohledu mužů a žen a z pohledu zaměstnanců státní a veřejné sféry, zaměstnanců českých společností a zaměstnanců zahraničních společností s pobočkou v České republice