LG.Philips – srovnání reorganizace a vyrovnání - Kamený, Štěpán (2008)
V práci jsou vedle sebe postaveny proces vyrovnání (Zákon č. 328/1991 Sb., o konkursu a vyrovnání) a reorganizace (Zákon č. 182/2006 Sb., o úpadku a způsobech jeho řešení - insolvenční zákon). V první části práce jde o toretický popis obou řešení úpadku. Průběh vyrovnání v praxi je pak ilustrován na případu hranické továrny LG.Philips a dále jsou popsány možné změny při aplikaci nové právní úpravy. V závěru jsou shrnuta předpokládaná pozitiva i negativa insolvenčního zákona