LG.Philips – srovnání reorganizace a vyrovnání - Kamený, Štěpán; Schönfeld, Jaroslav; Louda, Lee; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
V práci jsou vedle sebe postaveny proces vyrovnání (Zákon č. 328/1991 Sb., o konkursu a vyrovnání) a reorganizace (Zákon č. 182/2006 Sb., o úpadku a způsobech jeho řešení - insolvenční zákon). V první části práce jde o toretický popis obou řešení úpadku. Průběh vyrovnání v praxi je pak ilustrován na případu hranické továrny LG.Philips a dále jsou popsány možné změny při aplikaci nové právní úpravy. V závěru jsou shrnuta předpokládaná pozitiva i negativa insolvenčního zákona
Vedoucí práce: Jaroslav Schönfeld
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses