Analýza personálních činností v AMCICO AIG Life agentura Pardubice - Navrátilová, Hana (2008)
Práce se zabývá problematikou personální práce v agentuře Pardubice První americko-české pojišťovny, a.s., AMCICO AIG Life s cílem analyzovat vybrané personální činnosti. Teoretická část obecně charakterizuje personální práci, funkce personálního útvaru a manažerů v řízení lidských zdrojů a vybrané personální činnosti - získávání, výběr a adaptaci pracovníků, motivaci k práci a vedení, řízení pracovního výkonu a hodnocení, vzdělávání a rozvoj, odměňování a zaměstnanecké výhody. Praktická část, za použití metod pozorování a rozhovoru, analyzuje vybrané personální činnosti, poukazuje na jejich specifika, hodnotí jejich provádění manažery prodejních skupin a ředitelem agentury, hledá možná a efektivní řešení pro určité oblasti personalistiky v agentuře Pardubice