Finanční analýza společnosti Racio, s.r.o. - Jiruchová, Iveta (2008)
Cílem této práce je zhodnocení finanční situace společnosti Racio,s.r.o. z pohledu externího uživatele na základě dat z účetních výkazů z let 2002 - 2006. Finanční analýza je založená na absolutních i poměrových ukazatelích - rentability, aktivity, zadluženosti apod. Zda společnost nemá finanční potíže a nesměřuje k bankrotu je zhodnoceno pomocí bonitních a bankrotních ukazatelů