Cyklodoprava, cyklovlaky a cyklobusy v Královéhradeckém kraji - Beneš, Zdeněk (2008)
V teoretické části práce objasňuje pojmy doprava, cyklodoprava, cyklobusy a cyklovlaky. V praktické části mapuje cyklodopravu a její koncepci v Královéhradeckém kraji. Zkoumá možnosti integrace cyklodopravy, cyklovlaků a cyklobusů do systému dopravy jako celku