Konec impéria. Hospodářsko-společenské důsledky španělsko-americké války 1898. - Vrabec, Michal; Ševčík, Miroslav, 1958-; Tumis, Stanislav, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Španělsko-americká válka vypukla v roce 1898, jako důsledek tehdy již tři roky trvajícího kubánského povstání za nezávislost. Španělská flotila byla záhy zničena a Španělsko ztratilo téměř všechna zámořská území. Tato práce se zabývá důsledky této prohry, které analyzuje ve třech rovinách: ekonomické, politické a kulturní. Cílem této práce je nabídnout interpretaci atmosféry ve španělské společnosti v tomto obtížném období španělských dějin
Vedoucí práce: Martin Kovář
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses