Zavedení regulačních poplatků ve zdravotnictví - Plajtová, Jarmila; Písař, Pavel; Durdisová, Jaroslava, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tato bakalářská práce zkoumá nejvíce diskutované opatření v rámci reformy zdravotnictví ministra MUDr. Tomáše Julínka – zavedení regulačních poplatků u lékaře. Především se zabývá účelem použití tohoto opatření, tedy snahou zamezit nadměrnému plýtvání finančních prostředků ve zdravotnictví a zneužívání zdravotnických služeb ze strany pacientů. V teoretické části je jako příčina tohoto chování označena metoda financování zdravotní péče pomocí zdravotního pojištění a dále přiblížen koncept poplatků včetně jejich pozitivních a negativních důsledků. Analytická část demonstruje teoretické závěry o nadužívání v systému českého zdravotnictví a zkoumá konkrétní dopady poplatků zavedených na Slovensku v letech 2003 – 2006
Vedoucí práce: Pavel Písař
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; reforma zdravotnictví; bakalářské práce; health care reform; bachelor's theses