Systém státní sociální podpory v České republice - Trousilová, Jana; Durdisová, Jaroslava, 1945-; Krebs, Vojtěch, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Ve své bakalářské práci se zaměřuji na systém státní sociální podpory (dále systém SSP) v České republice. Práce seznamuje s historií, vznikem, současnou podobou systému SSP a chystanými změnami. V úvodu stručně vymezuji základní pojmy tématu (životní minimum, rozhodné osoby, nezaopatřené dítě), které jsou důležité pro stanovení dávek. Dále se věnuji financování systému SSP a objemu veřejných výdajů připadajících na SSP. Další část práce blíže charakterizuje jednotlivé typy dávek, jejich konstrukci, výši a podmínky nároku na jednotlivé dávky, které jsou ze systému SSP vypláceny. V závěru práce popisuji hlavní změny, které nastanou u jednotlivých dávek a v jejich konstrukci od 1.1.2008. Tyto změny demonstruji pomocí jednoduchých modelových příkladů, které srovnávají současný stav s plánovaným
Vedoucí práce: Jaroslava Durdisová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses