Mikroúvěry - cesta z chudoby? - Prokopová, Veronika (2008)
V této práci analyzuji způsob a podmínky poskytování mikroúvěrů Gramínskou Bankou v Bangladéši. Zaměřím se na ekonomické a sociální dopady mikroúvěrů na členy i nečleny Gramínské Banky. Z ekonomických dopadů se zaměřím hlavně na extrémní a mírnou chudobu. Vycházela jsem z průzkumů, které byly zhotoveny během 80. a 90. let 20.století. V závěru práce zhodnotím, zda se členům daří opustit bludný kruh chudoby