Mikroúvěry - cesta z chudoby? - Prokopová, Veronika; Burgerová, Jiřina; Doležalová, Antonie, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
V této práci analyzuji způsob a podmínky poskytování mikroúvěrů Gramínskou Bankou v Bangladéši. Zaměřím se na ekonomické a sociální dopady mikroúvěrů na členy i nečleny Gramínské Banky. Z ekonomických dopadů se zaměřím hlavně na extrémní a mírnou chudobu. Vycházela jsem z průzkumů, které byly zhotoveny během 80. a 90. let 20.století. V závěru práce zhodnotím, zda se členům daří opustit bludný kruh chudoby
Vedoucí práce: Jiřina Bürgerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses