Česká národní banka a její vývoj po roce 1993 - Vaňková, Lucie; Burgerová, Jiřina; Řežábek, Pavel, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tato práce podává stručnou charakteristiku České národní banky a popisuje základní měnové nástroje, kterými banka disponuje. Zároveň mapuje vývoj České národní banky od jejího vzniku až ke dnešku a klade důraz především na vývoj měnové politiky. Detailněji potom zkoumá míru nezávislosti banky na státě
Vedoucí práce: Jiřina Bürgerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses