Banky, jejich klienti a podstupování finančních rizik - Knězová, Jana; Burgerová, Jiřina; Zemplinerová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na obchodní banky a jejich finanční rizika, která musí denně podstupovat. Exkurz do vývoje bankovnictví nám nastínil některé skutečnosti, které se postupem času změnily do takové podoby, že je dnes nazýváme riziky. To, že banky jsou ochotny tato rizika podstupovat, je očekávání výnosu, který za tím stojí. Čím větší riziko, tím větší výnos. Práce vysvětluje, jak je na jednotlivá rizika pohlíženo a jak se s nimi banka vypořádá a jak určí a změří jejich velikost. Zároveň uvádí i příklady ze současnosti, kde je patrné, jak to doopravdy funguje
Vedoucí práce: Jiřina Bürgerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; investice; bakalářské práce; investments; bachelor's theses