Postavení žen na trhu práce - Urbánková, Petra; Lapáček, Michal, 1981-; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Bakalářská práce se zabývá problémem uplatnění žen - matek na trhu práce. Historický nástin vývoje na trhu práce umožnil vysvětlit některé aspekty chování mužů a žen ve společnosti. Emancipace žen a jejich touha po nezávislosti a profesním růstu s sebou přinesla problém ve formě slučitelnosti profesního a rodinného života. Práce se zaměřuje na nerovné postavení žen a mužů na trhu práce, na rozdíly ve mzdách mužů a žen, na podporu mladých rodin ze strany státu, ale také ze strany partnera jak v České republice tak i v zahraničí
Vedoucí práce: Michal Lapáček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; ženy; trh práce; bakalářské práce; women; labor market; bachelor's theses