Finanční analýza společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. - Guryča, Nikola (2008)
Práce pomocí finanční analýzy hodnotí majetkovou a finanční situaci Plzeňského Prazdroje, a.s. za fiskální období let 2003 až 2007. Popisuje jeho silné i slabé stránky. Pro hodnocení využívám jak absolutních ukazatelů, bilančních pravidel tak i poměrových ukazatelů, ukazatele čistého pracovního kapitálu, ukazatele EVA, Altmanovu analýzu, Index IN 99, Du Pontova rozkladu ROE, Rychlý test Kralicek i mezipodnikové srovnávání