Měnová politika Velké Británie - Šindelářová, Andrea; Burgerová, Jiřina; Štěpánek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Hlavním cílem této bakalářské práce je zodpovědět otázku „Proč Velká Británie nepřijala euro?“. Abych dokázala na tuto otázku odpovědět, podrobně rozpracuji následující témata: Mundellova Teorie optimálních měnových oblastí (OCA), vývoj evropské měnové unie (EMU) – nejvýznamnější mezníky, se zaměřením na Velkou Británii, jak se staví VB k EMU a přijetí jednotné evropské měny, hodnocení Brownových ekonomických testů a jejich porovnání s Maastrichtskými konvergenčními kritérii a kritérii V. Klause, charakteristika současné ekonomické situace VB, porovnání důvodů nepřijetí eura VB s důvody Dánska a Švédska a možnosti inspirace ČR ve VB. V průběhu mé práce uvádím výhody a nevýhody ze vstupu do EMU jak pro VB, tak pro stávající země eurozóny
Vedoucí práce: Jiřina Bürgerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; euro; Velká Británie; bakalářské práce; euro; Great Britain; bachelor's theses