Problematika migrace ze socioekonomického hlediska - Dobiášová, Jana (2008)
Práce se zabývá problematikou migrace jak z hlediska ekonomického, tak sociálního. Jsou zde popsány příčiny i důsledky migrace, mezinárodní trendy migrace se zaměřením na západní Evropu. Praktická část popisuje Českou republiku jako cíl zahraničních migrantů, dále dopad zahraniční imigrace na region Mladá Boleslav, opět z hlediska ekonomického i sociálního. Součástí je i přehled cizinců na území okresu Mladá Boleslav