Finanční analýza podniku Plzeňský Prazdroj, a.s. - Kukura, Peter (2008)
Práce řeší finanční situaci společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. v ČR a porovnává ji s konkurencí. V metodickém aparátu naleznete postupy a návody jak podnik hodnotit, praktická část pak obsahuje samotné výpočty a hodnocení. Práce obsahuje vertikální a horizontální analýzu, finanční ukazatele (rentability, aktivity atd.), zlatá pravidla financování a také vzorce DuPonta nebo IN01 nebo ukazatel EVA