Analýza vývoje odchylek nákladů na příkladu společnosti ZETOR Havlíčkův Brod, a.s. - Kroupová, Michaela; Wagner, Jaroslav, 1977-; Brabec, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Práce se zabývá problematikou analýzy odchylek vývoje nákladů společnosti Zetor Havlíčkův Brod, a.s.. Rozebírá jednotlivé položky a skupiny nákladů společnosti a jejich vývoj v letech 2004 až 2006 a vyhodnocuje systém controllingu a reportingu firmy. Práce porovnává vývoj odchylek a schopnost vedení společnosti na vzniklé odchylky včas reagovat. Výsledky analýzy poukazují na značné množství rezerv v oblasti plánování způsobených pozdním a nepřesným zaregistrováním a kvantifikací vzniklých odchylek
Vedoucí práce: Jaroslav Wagner
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses