Lokalizace automobilových firem v České republice - Černovská, Stanislava (2008)
Práce se zabývá lokalizací automobilových firem v České republice. Hlavním cílem je zjistit lokalizační faktory nově příchozích firem automobilového průmyslu do České republiky. Práce se zaměřuje na historický vývoj lokalizačních teorií, ekonomické aspekty lokalizace, prostorovou analýzu (zejména na lokalizační kvocient a lokalizační křivku). Praktická část obsahuje charakteristiky dvou největších nově příchozích automobilových firem do České republiky, vyhodnocení dotazníkového šetření, výpočet lokalizačních kvocientů a sestavení lokalizační křivky