Analýza systému vzdělávání a rozvoje pracovníků - Horáková, Radka (2008)
Bakalářská práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. Teoretická část shrnuje vývoj personální práce v podniku od počátku tzv. personální administrativy až k současnému řízení lidských zdrojů. Obecně definuje základní personální činnosti a následně se podrobněji zaměřuje na dílčí činnost, kterou je v současnosti jedna z nejdůležitějších personálních činností a to vzdělávání a rozvoj zaměstnanců. Praktická část nejprve charakterizuje vybranou společnost Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group a dále analyzuje vzdělávání a rozvoj zaměstnanců v této společnosti. Tato společnost je významným zaměstnavatelem v České republice, zaměstnává více než 3500 zaměstnanců v pracovním poměru a spolupracuje s mnoha dalšími, zejména pojišťovacími zprostředkovateli. Věnuje oblasti lidských zdrojů náležitou pozornost a na vzdělávání svých zaměstnanců klade velký důraz