Proces tvorby podnikového rozpočtu - Čavojec, Ján; Matyáš, Ondřej, 1979-; Stránský, Jakub, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Práca je rozdelená do dvoch častí. V prvej časti je rozobratá teoretická časť rozpočtovania. Pojednáva o úlohách rozpočtu (plánovacia, komunikačná, koordinačná a motivačná), jeho kontrole a druhoch rozpočtu. Nasledujú etapy rozpočtu ako ciele podniku, časové obdobie, vymedzenie rozpočtovej politiky, obmedzujúce faktory, príprava rozpočtu stredísk a analýza finančných výkazov. Hlavná čast teoretickej časti je zameraná na rozpočtovú výsledovku, rozpočtovú súvahu, rozpočet peňažných tokov. Praktická časť je zameraná na tvorbu hlavného podnikového rozpočtu v Siemens, s.r.o. Česká republika. Rozoberá časový harmonogram procesu a podieľajúce sa strany na tvorbe rozpočtu
Vedoucí práce: Ondřej Matyáš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses