Vývoj elektronického obchodu v ČR - minulost, současnost a výhled - Janák, Jiří (2008)
Práce se zabývá vývojem elektronického obchodu v ČR a ve světě. Obsahuje vymezení e-komerce, její etapy, subjekty, výhody a nevýhody. Popisuje historii Internetu, hlavního prostředku pro realizaci e-komerce, a jeho služby. Dále se zajímá o pojem „nová ekonomika“ a její rysy. Praktická část práce porovnává vývoj e-komerce na úrovni regionů mezinárodně a v rámci ČR je provedeno srovnání segmentů prodeje. V poslední části nastiňuje možné budoucí směřování elektronického obchodu v ČR a ve světě