Diagnostika firmy ESP I. s.r.o. dle základních účetních výkazů - Rundová, Jana (2008)
Práce se zabývá hodnocením finanční a ekonomické situace firmy ESP I. s.r.o. v prvních letech jejího fungování na trhu (1998 - 2002). K tomuto zhodnocení je použit rozbor rozvah a výkazů zisků a ztrát, doplněný o informace z hlavních knih jednotlivých účetních období. Finanční situace firmy je dále hodnocena podle poměrových ukazatelů a bankrotních a bonitních modelů