Analýza personální práce Srovnání personální práce v konkurenčních podnicích - Lebedová, Ivana (2008)
Charakteristika jednotlivých složek personální práce - plánování lidských zdrojů, získávání a výběr zaměstnanců, přijímání a adaptace zaměstnanců, jejich hodnocení a odměňování, vzdělávání a rozvoj. Analýza uvedených činností v konkurenčních podnicích (České vinařské závody a.s., Vinselekt Michlovský a.s.), jejich způsob provádění těchto personálních činností, analýza možných nedostatků. Doporučení na zlepšení a odstranění identifikovaných nedostatků