Hospodářský vývoj Československa za 2. republiky - Průšová, Martina; Jakubec, Ivan, 1960-; Szobi, Pavel, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Předmětem mé bakalářské práce je hospodářský vývoj Československé republiky v období od 29.září 1938 do 15.března 1939, tj.v období 2.republiky. Práci rozdělím na dvě části. V první části se budu věnovat dopadům Mnichovské dohody na ekonomiku Československa (od listopadu 1938 oficiální název Česko-Slovensko). Zaměřím se na výzkum vlivu odtržení pohraničních oblastí na průmysl, zemědělství, dopravu, obchod, na trh práce, bankovnictví a finanční služby. Dále se budu zabývat investicemi, které byly či měly být realizovány na území našeho státu, například investicí do stavby dálnice. Ve druhé části provedu porovnání 1.a 2.republiky z hlediska územní rozlohy a počtu obyvatel. Srovnám hospodářský potenciál obou republik, zahraniční obchod a různé ekonomické ukazatele. Na základě zjištěných faktů zhodnotím udržitelnost a životaschopnost 2.republiky. Předpokládám, že dojdu k závěru, že typ státního útvaru jakým byla 2.republika by pravděpodobně nemohl dlouhodobě samostatně, a tedy politicky i hospodářsky existovat
Vedoucí práce: Ivan Jakubec
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses