Finanční analýza společnosti Vodovody a kanalizace Trutnov, a. s. - Menzelová, Monika (2008)
Práce analyzuje finanční situaci společnosti Vodovody a kanalizace. Při této analýze využívá různých ukazatelů, jako jsou např. poměrové ukazatele, ukazatele bonitní či bankrotní, a další. Pomocí těchto ukazatelů hodnotí finančí zdraví společnosti. Zjišťuje, kde jsou její rezervy nebo naopak nedostatky, zda společnost tvoří hodnotu pro své akcionáře či nikoli. Dále porovnává získané výsledky s odvětvím a konkurenčními společnostmi. Na závěr stanovuje diagnózu