Možnosti využití vodní energie na příkladu přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé Stráně - Stryková, Nikol (2008)
Tato bakalářská práce popisuje situaci v oblasti obnovitelných zdrojů energie na území České republiky. Pozornost je také věnována oblasti české a evropské legislativy. Práce dále popisuje současný stav, výhody a nevýhody využívání obnovitelných zdrojů energie. Tato studie je především zaměřená na přečerpávací vodní elektrárnu Dlouhé Stráně vybudovanou v Chráněné krajinné oblasti Jeseníky. Na základě mojí práce zjišťuji, zda je možné zrealizovat další vodní elektrárnu na území ČR jakou jsou Dlouhé Stráně. Odpověď není zcela jednoznačná a právě proto je ve studii zahrnuta jak ekonomická tak i SWOT analýza. Na základě těchto údajů zhodnotím celý projekt PVE Dlouhé Stráně