Možnosti využití vodní energie na příkladu přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé Stráně - Stryková, Nikol; Hadrabová, Alena; Dvořák, Antonín; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tato bakalářská práce popisuje situaci v oblasti obnovitelných zdrojů energie na území České republiky. Pozornost je také věnována oblasti české a evropské legislativy. Práce dále popisuje současný stav, výhody a nevýhody využívání obnovitelných zdrojů energie. Tato studie je především zaměřená na přečerpávací vodní elektrárnu Dlouhé Stráně vybudovanou v Chráněné krajinné oblasti Jeseníky. Na základě mojí práce zjišťuji, zda je možné zrealizovat další vodní elektrárnu na území ČR jakou jsou Dlouhé Stráně. Odpověď není zcela jednoznačná a právě proto je ve studii zahrnuta jak ekonomická tak i SWOT analýza. Na základě těchto údajů zhodnotím celý projekt PVE Dlouhé Stráně
Vedoucí práce: Alena Hadrabová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: aplik. envir. ekonomie, politika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses