Finanční analýza ZAPA beton a.s. - Rákosník, Milan (2008)
Práce na základě provedené finanční analýzy hodnotí finanční zdraví a výkonnost ZAPA beton a.s. Tato společnost je předním dodavatelem transportbetonu v ČR. V práci je detailně představena. Společnost je analyzována vertikálními a horizontálními analýzami závěrkových výkazů, poměrovými ukazateli, výpočtem tvorby ekonomického zisku EVA atd. V závěru je pak komplexní zhodnocení finanční kondice a návrh opatření