Sloučení a splynutí obchodních společností - Šťásková, Petra (2008)
Bakalářská práce se zabývá sloučením a splynutím obchodních společností z pohledu právního, daňového a účetního. V první kapitole je uvedeno základní rozdělení a popis možných spojení společností. Druhá kapitola se věnuje právní problematice, především sloučení akciových společností. Dále je zmiňován Úřad pro ochranu hospodářské soutěže a jeho funkce při spojování společností. Daňový pohled je zpracován ve čtvrté kapitole. Následuje přehled vývoje účetního řešení, včetně současné úpravy. Vše je v závěru shrnuto na příkladu sloučení dvou akciových společností