Sloučení a splynutí obchodních společností - Šťásková, Petra; Martiník, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Bakalářská práce se zabývá sloučením a splynutím obchodních společností z pohledu právního, daňového a účetního. V první kapitole je uvedeno základní rozdělení a popis možných spojení společností. Druhá kapitola se věnuje právní problematice, především sloučení akciových společností. Dále je zmiňován Úřad pro ochranu hospodářské soutěže a jeho funkce při spojování společností. Daňový pohled je zpracován ve čtvrté kapitole. Následuje přehled vývoje účetního řešení, včetně současné úpravy. Vše je v závěru shrnuto na příkladu sloučení dvou akciových společností
Vedoucí práce: Karel Martinik
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses