Prodej podniku z pohledu právního, účetního a daňového - Šťásková, Pavla; Martiník, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Bakalářská práce je zaměřena na právní, účetní a daňový pohled prodeje podniku. Část zabývající se právním pohledem popisuje českou legislativní úpravu prodeje podniku a zaměřuje se na konkrétní ustanovení a zákony. Čtvrtá kapitola se věnuje způsobu účtování při prodeji podniku z pohledu prodávajícího i kupujícího. Další kapitola popisuje účtování u osob, které vedou daňovou evidenci. Poslední část práce se zaměřuje na daňový pohled prodeje podniku. Věnuje se jednotlivým typům daní a jejich dopadům na prodej podniku. V příloze je uveden příklad na prodej a koupi podniku, zaúčtování jednotlivých operací a dopad na rozvahu a výsledek hospodaření
Vedoucí práce: Karel Martinik
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses