Analýza trhu práce v Ústeckém kraji - Kolářová, Veronika; Lapáček, Michal, 1981-; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
V teoretické části své práce se budu zabývat základní charakteristikou trhu práce a to i z pohledu mikroekonomického. Následně budu zkoumat vývoj zaměstnanosti a nezaměstnanosti v letech 1995 - 2007. Budu zkoumat, čím je nabídka a poptávka po práci ovlivňována a jaký vliv má demografický vývoj na zaměstnanost (resp. nezaměstnanost) na trhu práce. Zpětně budu zkoumat společenské a ekonomické dopady nezaměstnanosti. V analytické části se budu zabývat vývojem trhu práce v Ústeckém kraji v letech 1990- 2003.Následně podrobím analýze i rok 2007
Vedoucí práce: Michal Lapáček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; demografický vývoj; nezaměstnanost; zaměstnanost; bakalářské práce; demographic transition; unemployment; employment; bachelor's theses