Regulace vs. Prohibice Srovnání dopadů na trhu s farmaceutiky a trhu s drogami - Mádr, Marek; Běláčková, Vendula, 1982-; Lipka, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tato práce je věnována pojmům regulace a prohibice. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí (teoretické a praktické). Závěrem teoretické části jsou vyhodnoceny dopady regulace a prohibice a argumenty pro a proti jejich aplikaci. V druhé, praktické části práce jsou pojmy regulace a prohibice znázorněny na praktických příkladech trhu s drogami a trhu s farmaceutiky. Výsledkem této části práce je zjištění, že aplikace regulace a prohibice vede k diametrálně odlišné informovanosti spotřebitelů, směřuje k odlišným typům produkce a distribuce a odlišnému vývoji cen v čase na obou trzích
Vedoucí práce: Vendula Běláčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; trhy; bakalářské práce; markets; bachelor's theses