Elektronické mýtné systémy ve velkých městech - Oslo a Stockholm - Řídký, František (2008)
Práce se zabývá zpoplatněním dopravy ve městech s důrazem na elektronické systémy vybírání mýta. Uvádí možné způsoby zpoplatnění uživatelů dopravní infrastruktury. Dále popisuje hlavní způsoby elektronického vybírání poplatků. Stěžejní část práce je věnována konkrétnímu řešení systémů v Oslo a ve Stockholmu. Závěrečná část obsahuje zhodnocení těchto systémů a popisuje vyhlídky a úskalí dalšího rozvoje elektronického vybírání poplatků ve velkých městech