Pořizování nemovitostí jako dlouhodobého hmotného majetku - Postlová, Jaroslava (2008)
Práce se zabývá teoretickou i praktickou stránkou pořizování nemovitostí. Vysvětluje jednotlivé pojmy po právní stránce, popisuje způsoby nabývání vlastnického práva, oceňování nemovitostí a jejich odpisování. Ukazuje, jak jednotlivé situace zobrazovat v účetnictví, popisuje některé daňové souvislosti týkající se nemovitostí. V praktické části nahlíží na existující situaci a všechny důležité momenty při pořízení nemovitosti, když pořizování nezačíná u "zelené louky", ale objekt už je postaven