Pořizování nemovitostí jako dlouhodobého hmotného majetku - Postlová, Jaroslava; Mejzlík, Ladislav, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Práce se zabývá teoretickou i praktickou stránkou pořizování nemovitostí. Vysvětluje jednotlivé pojmy po právní stránce, popisuje způsoby nabývání vlastnického práva, oceňování nemovitostí a jejich odpisování. Ukazuje, jak jednotlivé situace zobrazovat v účetnictví, popisuje některé daňové souvislosti týkající se nemovitostí. V praktické části nahlíží na existující situaci a všechny důležité momenty při pořízení nemovitosti, když pořizování nezačíná u "zelené louky", ale objekt už je postaven
Vedoucí práce: Jana Skálová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; pozemky; stavby; bakalářské práce; land; buildings; bachelor's theses